Menü
W W W . B O K A M U S I C . H U
  • hat
  • négy
  • tizenegy
  • egy

A BOKA BLOG

ÜDV A 21. SZÁZADBAN! THINK!

időpont: 2019. 02. 03. 10:51 

szerző: Bokányi Zsolt (forrás gondolat: sevaster1)

Úgy hittem, sőt, meg voltam róla győződve, hogy az első blogbejegyzésem, zenével kapcsolatosan, valamiféle zenei témában történik majd. Hiszen annyi minden lenne, amit szívesen megfogalmaznék ebben a formában is, a zenészlét történéseivel kapcsolatban. Írhattam volna elsőként pl. a "Hogyan zenéljünk -2 fokban szabadtéren?", vagy fanyaloghattam volna arról hogy hogyan kellene egy téli szabadtéri rendezvényt megszervezni Dunaújvárosban, a magát műsorszervezőnek tituláló "szakembernek" úgy, hogy a zenekar tagjai "túléljék" a megpróbáltatást. Persze ezekről még bizonyára lesz lehetőségem megírni gondolataimat, akár ezen a felületen is. Illetve azt hiszem, nem kell azon aggódnom hogy akár az eddigi történésekből, vagy a még rám váró eseményekből, ne tudnék meríteni a jövőben, és ne születhetne egy egy jobb vagy éppen rosszabb blogbejegyzés. De! Ma elémkerült egy videó....és nem hittem a szememnek, minden benne van ami történik a világban (ha látunk), és mintha az összes gondolatomat leírták volna egy videóban, amit a 21. század elnevezésű életformáról gondolok:

"Én úgy érzem, egy elrontott évszázad csabdájába estem! Elrontott évszázadnak nevezem, az engem(minket) körülvevő HAMIS társadalmat! Ahol a szerencsésnek vannak jogai, és az egyik ember gazdagsága, egy másik ember egyenlőtlenségén alapul! Ez a kapitalizmus, a verseny és ipari forradalom kora, a fogyasztói társadalom hazugságának kora!...Ezekben az időkben a tudatlanságot jutalmazzuk, és feláldozzuk tisztességünket az elfogadás érdekében...és az ostobaságot dicsőitjük a valódi intelligenciával szemben!...Ebben az évszázadban semmibe veszik ha erkölcsös vagy, de a kinézetedért bálványoznak! Az önzést erősségnek, a kedvességet pedig gyengeségnek állítják be! A média arra tanít hogy ne vegyünk tudomást arról, ami fontos, inkább a népszerű nemtörődömséget kövessük! Elhitetik velünk hogy a sikerhez gazdagnak kell lennünk, és az emberek értékét a jólétük és gazdagságuk határozza meg! ...Nem lehet (lehetne) az ember szabadsága vagy lehetőségei fölött rendelkezni! ...Miért bálványozzák milliók azt aki egy pályán labdát rugdos, miközben éhező gyermekekkel van tele a világ? Miért követendő példa egy ostoba celeb, aki erkölcstelen üzeneteket közvetít? És miért tesszük őket híressé? ....Mi az amivel most törődünk? Státusz, imázs, szerzett címek, érzékelt érték, pedig ez mind csak illúzió és manipulációs eszközök! ...Sajnos ma nem az számt mit ismersz, hanem az a fontos hogy kit ismersz!......

Szóval ezek a gondolatok jöttek velem szembe ebben a videóban, és ezért született ebben a témában az első blogbejegyzésem! Nem tudom kihez jut el, ki olvassa el amit írtam, vagy nézi meg a videót, de az üzenet egyértelmű!

THINK!!   

KAPCSOLAT

KONCERTSZERVEZÉS

CD. ÉS KÖNYVRENDELÉS: 

B & B 2001 Produkciós Kft.

Mobil:06 30 5798 898

Telefon/Fax: 06 25 626 599

E-mail: bokazso@gmail.com