KAPCSOLAT

BOKA MUSIC PRODUKCIÓ

Mobil:06 30 5798 898

Telefon/Fax: 06 25 626 599

E-mail: bokazso@gmail.com


A ZENEKAR

Bokányi Zsolt/Boka/Ének

Bokányi Zsolt/Boka/Ének

"Amikor először leültünk beszélgetni, arról is kérdeztem, hogy a családban voltak-e előzményei a zenei pályának? Ahogy mondta: igazából nem. De akár sorsszerűnek is vehetjük ugyanakkor, hogy amikor apja elvitte egy zeneboltba, megkérdezte a fiától, hogy Michael Jacksont vagy Elvis Presley-t választja-e, Boka az utóbbi sztárt választotta. Pedig akkor még csak Elvis haja tetszett neki jobban… Utána azonban állandóan ezt a lemezt hallgatta, és valószínűleg egy életre meghatározta zenei érdeklődését. Ez volt az alap. Utána aztán találkoztam Komár László lemezeivel, és ez nyilvánvalóan nem lehetett véletlen. Ráadásul Magyarországon ha valaki elkezdett rock and rollt játszani, akkor azt mondták, hogy ő biztosan Hungáriát hallgat. Én viszont nem így voltam: én Komárt hallgattam. A hatások persze egyértelműek, és ez így van Boka esetében is. Bár a Hungáriát is kedvelte, de a legnagyobb hatást Elvis és Komár gyakorolta rá."
Idézet: Bakonyi István - A mikrofontól a keresztig c. könyvéből!

Rechner Csaba - Gitáros/Zenekarvezető

Rechner Csaba - Gitáros/Zenekarvezető

Gyerekkorom óta gyakorlatilag a zene körül forog az életem. Volt, hogy a munka miatt és volt olyan is, hogy csupán a szeretet miatt ragaszkodtunk egymáshoz. A billentyűs hangszerek és a kötelező klasszikus zene tanulás mellet/után hamar rájöttem, hogy az én hangszerem inkább a gitár. Sok remek tanárom volt akik segítettek abban, hogy minél közelebb kerüljünk egymáshoz a muzsikával és formáltak azzá ami most lettem illetve ami felé haladok épp. Persze mint a jó pap...a tanulás még nem ért véget és amíg erőm engedi fogok is tenni ezért.

Halász-Kovács Gábor - Basszusgitár

Halász-Kovács Gábor - Basszusgitár

Fiatal korom óta, életem meghatározó része a zene! Első próbálkozásunkból lett a Lamartine és a Zsibongók zenekar még 1993 körül, amire örömmel és büszkén tekintek vissza. Rengeteg próbálkozás, élmény, emlék, barátság, koncert lett belőle. Baráti sörözéseken mindig téma, hogy milyen koncertre menjünk el legközelebb. Hatalmas élményt nyújt ha egy gyerekkori példaképet, legendát (The Police, Victor Wooten, Zsoldos Tamás, Papesch Péter) láthatok, hallhatok élőben a játszani. Nagyon szeretem a basszusgitárt, mert biztosan dolgozik a háttérben, de ha kell előtérben is tökéletesen megállja a helyét, bár, a haverok szerint én nem csinálok semmit, csak néha belepengetek. Kedvenc idézetem pedig, amivel teljes mértékben azonosulni tudok:
"-Mért van csak négy ezen, és nem hat húr vagy öt?
-Ez basszgitár édesem, ebben lakik a dög!"

Oláh Gábor - Dobos

Oláh Gábor - Dobos

Gyerekként amerre jártam, mindenhol és mindenen doboltam: asztalon, székeken, párnán stb. Édesanyám különösen élvezte ha fakockákat ütöttem egymáshoz. Na de komolyra fordítva a szót. A 90-es évek derekán, a III. Nemzetközi Dobos és Ütős Gála volt az, ami arra inspirált, hogy a dobolás szerves része legyen az életemnek.
A családom nagy nagy örömére először autodidakta módon kezdtem dobolni. Persze ez sokszor inkább zajnak tűnt, mint bármiféle zenének.16 évesen a helyi zeneiskolában tanultam klasszikus dobolást. A tanáraim közt volt Banai Szilárd is, akinek munkásságát nagyra értékelem.Mindig is célom volt, hogy emelt színvonalra fejlesszem magam a zenében, ez a Premier Zeneművészeti szakközépiskolában sikerült, könnyűzenész dobos szakon. Sokféle zenei irányzatban kipróbáltam magam. Játszottam fúvószenekarban, szórakoztató zenét, bluest és jazzt. Az abszolút kedvenceim a jazz és a blues, de bármilyen stílusba szívesen belevágok, mert szeretem a kihívásokat. A Boka Boogie Band lendületes és impulzív élményeket ad számomra és remélem én is hasonlóan szuper élményeket adhatok számotokra