KAPCSOLAT

BOKA MUSIC PRODUKCIÓ

Mobil:06 30 5798 898

Telefon/Fax: 06 25 626 599

E-mail: bokazso@gmail.com


RÖVIDZÁRLAT

"Aztán új fejezet következett Boka életében. A Cocktail feloszlása után, megkereste Kiss Balázs nevű barátját, akivel együtt járt iskolába, és egy utcában is laktak, de ami a legfontosabb volt, azt is tudta róla, hogy ő is hasonlóképpen Elvis-mániás és tud dobolni. Boka egy szép napon, hazafelé menet meglátott egy plakátot arról, hogy rocky-klub indul a Vízmű éttermében. Szóval egyszer csak bekopogtatott Balázsékhoz, ezekkel a szavakkal: „Jössz a Rocky Clubba? Nem csinálunk egy zenekart?” Így már megvolt a dobos meg az énekes… Ez persze még nem elég egy zenekarhoz, de emlékszünk: a Coctail-nek még basszusgitárosa sem volt… Boka és Balázs megkeresték Veréczi Gábort a klub vezetőjét, akiről kiderült hogy szaxofonozik, illetve hogy van egy öccse, Zoli, aki zongorázik. „Ekkor már voltunk négyen, és milyen érdekes, hogy Gábor és Zoli unokatestvére Majoros Andor, éppen akkor kezdett ismerkedni a basszusgitározással, így ebben a zenekarban már lett basszugitáros is! Ő egyébként az Alba Regia Táncegyüttes oszlopos tagja volt és mostanra az egyik vezetője lett. Ezután jött még egy gitáros, Godó Pisti, és ezzel a lendülettel megalakítottuk a Rövidzárlat együttest"

Ez a történet a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódott. A Rövidzárlat az ottani rocky-klub házi zenekara lett.

Rövidzárlat énekeseként 1989-1994 között! 

Boka állítja, hogy ez élete egyik legszebb és legtanulságosabb szakasza volt. Pedig saját bevallása szerint nem játszottak sokkal jobban, mint a Coctail, és mégis. Talán azért is, mert 2-300 embernek zenéltek folyamatosan, és igazából először érezhették sikeresnek magukat. Az emberek sorban álltak az épület előtt, hogy hallgathassák őket. A zenekar és a klub sikerére felfigyelt a helyi média is, és hatalmas élmény volt számukra, mikor Kocsis Noémi interjút készített velük a Fehérvár TV. számára. Persze ez még nem jelentette a világot jelentő deszkát számukra, de nagy örömmel töltötte el őket. A névhez kedves élmények is fűződtek. Balassagyarmaton például – tévedésből – Áramszünetnek keresztelték el őket… A hangzatos cím azért persze sok sikert is hozott a zenekarnak. „Tegyük azonban hozzá, hogy nagyon amatőrök voltunk akkor még. Valamilyen okból azonban szeretett bennünket a közönség. Jártunk sokfelé, voltunk különböző rock and roll fesztiválokon, szerepeltünk Pesten a Petőfi Csarnokban, a Közgázon, Elvis-emlékesteken.”


Igen ám, csak aztán Bokányi Zsoltot elvitték katonának. Kommendáns katona, vagyis őrkatona lett egy évig a fehérvári Alba Regia laktanyában.

A nonstop szolgálat miatt összesen hatszor volt otthon ebben az időben, s ez természetesen nem használt túlzottan a zenei pályafutásnak. Igaz egy televíziós felvételre a MTV. külön kérésére egyszer kiengedték, de csak a felvétel idejére. „Ezután a felvétel után, mikor a laktanyaparancsnok megtudta hogy zenélek, azonnal behívtak, és parancsot kaptam hogy adjunk egy koncertet a katonáknak a laktanyában is. Persze hogy örömmel vállatuk, hiszen ilyenre még nem volt példa azelőtt. De sajnos még így is messze kerültem a színpadtól és a zenekartól.” A leszerelés után már nem is ment vissza a Rövidzárlatba. "

Az idézet Bakonyi István "A MIKROFONTÓL A KERESZTIG" c. könyvéből való!